Bij DubbelTaal werken meerdere docenten.
Een aantal van de docenten stellen zich hier aan u voor.

 

Eigenaar en docent Janine Dubbeldam
Janine Dubbeldam

Ik ben in 1992 aan de Universiteit van Leiden afgestudeerd als orthopedagoog. Na 4 jaar werken aan de Universiteit van Leiden woonde ik 12 jaar in het buitenland. We hebben in meerdere landen gewoond, ook in het Midden-Oosten. Ik weet hoe het is om ergens opnieuw te moeten beginnen. Hoe belangrijk taal is om je thuis te voelen in een nieuw land. En hoe moeilijk het kan zijn om een nieuwe taal te leren. 

In het buitenland heb ik zowel onze kinderen als volwassenen Nederlandse les gegeven. Ik vond dat erg leuk om te doen! Terug in Nederland (in 2008) heb ik de Opleiding tot Docent Nederlands als tweede taal (NT2) gedaan aan de Hogeschool Utrecht. Het certificaat Docent NT2 kreeg ik juli 2012. Ik heb toen direct DubbelTaal opgericht. Om ook bedrijven en hun anderstalige werknemers te kunnen ondersteunen, heb ik najaar 2013 de Korte Opleiding Nederlands op de Werkvloer (NodW) gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam.

Sindsdien geef ik dagelijks Nederlandse les aan mensen van over de hele wereld. Ik geniet van elke les en elk contact!

 

Docent Paulien Westerduin
“Ik geef Nederlandse les en uitspraaktraining aan anderstaligen!” Dat is de laatste jaren mijn enthousiaste antwoord op de vraag wat voor werk ik doe.

Sinds 2016 geef ik met veel plezier lessen Nederlands als tweede taal. Ook geef ik uitspraaktraining aan volwassenen die de uitspraak van het Nederlands moeilijk vinden. Daarvóór werkte ik als logopedist met kinderen die problemen hadden met hun taalontwikkeling en uitspraak. Ik wilde heel graag lesgeven aan volwassenen die Nederlands willen leren, en heb toen de opleiding tot NT2-docent gevolgd.
Naast mijn werk zing ik in een close-harmonykoortje en speel ik fagot in een blazerskwintet en in een groot orkest. Ik vind het heel leuk om in mijn lessen mijn kennis van taal en uitspraak te combineren met wat muzikaliteit!

 

 

Heeft u een klacht of opmerking, dan kunt u hier klikken.

Geef een reactie