DubbelTaal werkt sinds 2015 samen met het digiTaalhuis Katwijk en met Het Welzijnskwartier Katwijk. Samen organiseren en geven we meestal twee keer per jaar in het digiTaalhuis in Katwijk een basistraining voor nieuwe taalcoaches, in het najaar en in het voorjaar.
Janine Dubbeldam is gecertificeerd voor het geven van trainingen aan taalcoaches na het volgen van een Train de Trainer workshop bij Stichting Lezen & Schrijven, augustus 2016.

Daarnaast organiseren we bijeenkomsten voor alle taalcoaches. We geven dan informatie over een specifiek onderwerp (bijvoorbeeld ondersrteuning van analfabete deelnemers) en houden de taalcoaches up to date over het inburgeringsbeleid.
Nog belangrijker is dat de taalcoaches tijdens deze bijeenkomsten hun ervaringen kunnen delen en vragen over de begeleiding van hun taalmaatje kunnen stellen.

Voor meer informatie over een taalcoach worden en/of deelname aan de basistraining, kunt u contact opnemen met Janine Dubbeldam van DubbelTaal of met Monique Kromhout van het digiTaalhuis Katwijk.

Het digiTaalhuis Katwijk

Het digiTaalhuis Katwijk organiseert taalondersteunende activiteiten voor anderstalige en laaggeletterde Nederlandstalige inwoners van Katwijk. Zo kan men bijna dagelijks in de bibliotheek Hoornes/Rijnsoever terecht voor oefenen met lezen en schrijven, er is een Taalcafé en een Nieuwscafé.

Voor meer informatie over het digiTaalhuis Katwijk, klik hier.

Stichting Lezen & Schrijven

De basistraining voor de taalcoaches is gemaakt in samenwerking met en gebaseerd op het materiaal van Stichting Lezen & Schrijven. Deze stichting levert ook het materiaal voor de taalcoaches en nog heel veel meer voor laaggeletterde (anderstalige) inwoners van Nederland.

Voor meer informatie over Stichting Lezen & Schrijven, klik hier.

Het Welzijnskwartier Katwijk, afdeling Medelanders

De afdeling Medelanders van het Welzijnskwartier helpt statushouders op alle mogelijke manieren om een plek te vinden in de Katwijkse samenleving.

Voor meer informatie over het Welzijnskwartier Katwijk, afdeling Medelanders, klik hier.