DubbelTaal werkt al jaren samen met het digiTaalhuis Katwijk, het Welzijnskwartier Katwijk, afdeling Medelanders en met Stichting Lezen & Schrijven om zoveel mogelijk taalcoaches in de gemeente Katwijk op te leiden en te ondersteunen bij hun contacten met anderstalige medebewoners van Katwijk.
 
Twee keer per jaar wordt er in het digiTaalhuis in Katwijk een basistraining voor nieuwe taalcoaches gegeven, in oktober en in februari/maart. Janine Dubbeldam van DubbelTaal is gecertificeerd voor het geven van trainingen aan taalcoaches na het volgen van een Train de Trainer workshop bij Stichting Lezen & Schrijven, augustus 2016.

Daarnaast worden er bijeenkomsten voor alle taalcoaches georganiseerd, waar informatie gegeven wordt over een specifiek onderwerp en de taalcoaches up to date worden gehouden over het inburgeringsbeleid.
Nog belangrijker is dat de taalcoaches tijdens deze bijeenkomsten hun ervaringen kunnen delen en vragen over de begeleiding van hun taalmaatje kunnen stellen.
 
Voor meer informatie over een taalcoach worden en/of deelname aan de basistraining, kunt u contact opnemen met Janine Dubbeldam van DubbelTaal of met Monique Kromhout van het digiTaalhuis Katwijk.
 

Het digiTaalhuis Katwijk

Het digiTaalhuis Katwijk organiseert enorm veel taalondersteunende activiteiten voor de anderstalige inwoners van Katwijk. Zo kan men elke dinsdagmiddag terecht voor extra lezen, een Taalcafé en een Nieuwscafé, en kan er op donderdagochtend geoefend worden met extra schrijven.

Voor meer informatie over het digiTaalhuis Katwijk, klik hier.
 

Stichting Lezen & Schrijven

De basistraining voor de taalcoaches is gemaakt in samenwerking met en gebaseerd op het materiaal van Stichting Lezen & Schrijven. Deze stichting levert ook het materiaal voor de taalcoaches en nog heel veel meer voor laaggeletterde (anderstalige) inwoners van Nederland.

Voor meer informatie over Stichting Lezen & Schrijven, klik hier.
 

Het Welzijnskwartier Katwijk, afdeling Medelanders

Deze afdeling van het Welzijnskwartier helpt statushouders op alle mogelijke manieren om een plek te vinden in de Katwijkse samenleving.

Voor meer informatie over het Welzijnskwartier Katwijk, afdeling Medelanders, klik hier.